Du är inbjuden till samtal om vad som är viktigt på riktigt

Alpha?

Är du nyfiken på kristen tro? Då kan en Alphakurs vara något för dig

Nästa kursstart är 14/9 2023 kl 18:00

Vad är Alpha?

Alpha är en grundkurs i kristen tro och är öppen för alla som vill upptäcka vad kristendomen handlar om.

Varför delta i en Alphakurs?

En del som går kursen vill undersöka om Gud finns, eller få reda på vad kristen tro kan ha för betydelse i en människas liv idag. Andra söker svar på olika livsfrågor de brottas med. Många deltagare har aldrig varit i kyrkan, medan andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de aldrig riktigt förstått sig på den kristna tron.

Hur är kursen upplagd? 

Alphakursen sträcker sig över ca elva veckor, med en hel kursdag i mitten. Varje kurskväll inleds med att man äter tillsammans. Sedan ges ett kort föredrag, som tar upp olika aspekter av den kristna tron varje vecka. Efter det blir det tid för samtal och diskussion i en mindre grupp, där alla får chansen att ställa frågor och bidra med sina åsikter.

Vad kostar det?

Vi brukar inte ta någon avgift för själva kursen, men för att täcka omkostnaderna för maten tar vi en mindre avgift på ca 40 kr/gång.

Mer information

Under rådande omständigheter är datum för nästa kursstart inte bestämt ännu. Men om du är intresserad av att delta i nästa kurs – eller helt enkelt vill veta mer om Alpha – så hör gärna av dig till kontakt@baptistkyrkaniuppsala.se

Du kan också hitta mer information om kursen via följande länk: https://alphasverige.se/alpha/prova-alpha/

Välkommen att höra av dig om du är intresserad!